Woensdag Groendag Blog
Week zonder Vlees

Het is weer woensdag Groendag en het is de Week zonder Vlees. Wellicht heeft u in het nieuws meegekregen wat de invloed van vlees eten heeft op het milieu. De Week zonder Vlees is er niet om u te overtuigen vegetariër te worden. Deze week is er om bewustwording te creëren, over wat één dag in de week vegetarisch eten al kan betekenen voor de aarde. Vegetarisch eten is een kwestie van wennen en daarnaast ontzettend lekker!

In onze webshop staan diverse vegetarische gerechten als heerlijk alternatief voor een vleesgerecht. Denk aan de hamburger vs. de beroemde vegetarische burger of bekijk eens onze verrassende Sandwich Paddestoelen of vegetarische draadjes ‘vlees’ kroketten!

Vegetarische gerechten bekijken

Nationale Week zonder Vlees

“Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. De landelijke campagne wordt breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie. Samen vinden wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom willen we een flexitarisch eetpatroon promoten, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. Proberen en proeven is geloven, want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Samen maken we met elke week een dagje zonder vlees het verschil voor de toekomst van onze planeet. De Nationale Week Zonder Vlees is een terugkerend initiatief en vindt jaarlijks in maart plaats. Door onze krachten optimaal te blijven bundelen, denken wij het meest invloedrijke initiatief voor minder vlees te kunnen worden van Nederland. In 2030 eet Nederland méér plantaardig en minder dierlijk. Een dagje zonder vlees wordt de nieuwe standaard!”

Bron: weekzondervlees.nl

weekzondervlees.nl

Met deze inspirerende visie op flexitariër zijn of worden, rest ons niets anders te zeggen dan: eetsmakelijk! Wij kijken er naar uit om uw vegetarische gerecht voor u te mogen bereiden. Onze nieuwe menukaart is in de maak en uiteraard vindt u ook hier weer een aantal heerlijke vegetarische gerechten. We hopen natuurlijk dat de wereld snel weer heelt zodat u op onze terrassen met uitzicht op groen Overschie kunt genieten van uw favoriete vega lunch of diner!

vegetarisch biologisch

Laat uw bericht achter, wij staan voor u klaar.