Woensdag Groendag Blog
Pasen is een eitje

Welkom bij weer een nieuwe woensdag groendag blog! Het is bijna Pasen en team Airport heeft weer een heerlijke paasbrunch gecreëerd om samen met uw gezin thuis van te smullen. Onze paasbrunch is uiteraard volledig gevuld met biologische gerechten, huisgemaakt door ons keukenteam.

De Paasbrunch BioBox
Pasen vraagt om warme broodjes, voorjaarsproducten en natuurlijk eieren. De Paasbrunch BioBox is in twee varianten te bestellen, voor volwassen en voor kinderen. Zo is er met passie een quiche samengesteld van biologische groene asperges, een echte voorjaarsgroente, boerenham en ei. Ook een huisgemaakt gerecht om blij van te worden is de broccoli-lenteui soep. Een heerlijk licht soepje, perfect voor in de lente en lekker te combineren met de versgebakken biologische broodjes.

Biologische eieren

In onze BioBox treft u gevulde eieren, de quiche, crostini en paastiramisu zijn onder andere gemaakt met ei, maar wat maakt die eieren nou biologisch? Dat een ei biologisch is heeft alles te maken met het leven dat de legkip leeft. Over het algemeen leven kippen in de productiewereld opgesloten, met weinig ruimte en beperkte voeding. Wanneer een doosje eieren beschikt over het beter leven keurmerk kan men aan het aantal sterren aflezen hoe de kippen hebben geleefd. Een biologische kip heeft echter beduidend een echt vrij bestaan. Boeren die biologische kippen houden, moeten zich aan bepaalde voorwaarden houden, namelijk:

  • De kippen mogen iedere dag naar buiten, uiterlijk om 11 uur in de ochtend, en blijven tot ten minste zonsondergang buiten.
  • De stal heeft diverse uitgangen om de kip die vrijheid te geven.
  • De biologische kip heeft ten minste 4 m2 om rond te lopen en op iedere 1 m2 leven maximaal 6 kippen.
  • Wanneer de stal is voorzien van kunstlicht, mag dat niet langer dan 16 uur per dag branden om hen de nodige nachtrust te geven.
  • Er is naast voldoende ruimte ook voldoende afleiding, zodat ze niet in elkaars veren gaan pikken. Denk aan struiken, loopplankjes, stukken zand en dergelijke.
    De biologische kip heeft dus een verantwoord leven, daar wordt u toch ook blij van?

Onze BioBox voor kids heeft naast een aantal kleine gerechtjes een cupcake op zelf met een paashaas te versieren en gevulde eieren paashaasjes, beide zijn een eitje om te maken voor de kids, er zit zelfs een voorbeeldje bij. Ook is er een kleurplaat met stiften bij de box voor een heel vrolijk Pasen.

Pasen eieren paasbrunch

Laat uw bericht achter, wij staan voor u klaar.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? *