Woensdag Groendag Blog
Groene voornemens

Welkom bij de eerste Woensdag Groendag Blog van 2021. Wij, Team Airport, nemen u graag mee in onze visie. Zet uw groene bril op en zet iedere dag een CO2-vrije voetstap verder op weg naar een duurzame toekomst. Heeft u al groene voornemens voor het nieuwe jaar? Bij het Airport Hotel Rotterdam kijken we graag vooruit. Benieuwd naar onze groene plannen? Lees dan snel verder…

Green is the new Orange

Voor wie al langer bij ons thuiskomt is de kleur oranje inmiddels een bekend fenomeen. In de openbare ruimtes zoals onze lobby, het restaurant en de Green Room is daar weinig meer van te zien. Veel van onze hotelkamers zijn echter nog knaloranje! Daarom zijn we voornemens deze kamers van een snufje groen te voorzien, want wie groen doet, groen ontmoet.

Beter biologisch?

Ja, ook wij zijn groot fan van biologisch eten! Echter hebben wij in ons hotel te maken met veel verschillende leveranciers. We nemen al langere tijd bewuste keuzes per product, per leverancier. Soms is biologisch namelijk niet direct beter. Niet alleen vanwege het product, maar ook omdat een lokale boer producten rechtstreeks van het land bij ons kan brengen, waar een leverancier het vaak van verder moet laten komen. Hier komen veel extra zaken bij kijken zoals o.a. verpakking en transport. Voor veel boeren is het lastig om het label ‘biologisch’ te kunnen toevoegen aan producten door o.a. kosten van een keurmerk, terwijl ze vaak wel aan alle eisen voldoen. Wij vinden het daarom belangrijk om naar het proces van een product te kijken. Wanneer een biologisch product bij de groothandel in veel plastic of papier wordt verpakt is dit duurzaam op een andere manier. Er is veel om rekening mee te houden en focussen wij ons daarom niet alleen op biologisch eten. Wij hechten waarde aan duurzame verpakkingen, andere keurmerken zoals ‘Beter Leven’ en de logistieke duurzaamheid. Iedere dag doen we een stapje vooruit, met een nieuw product, een nieuwe samenwerking of een andere manier van verbruik. Één van onze groene voornemens is om in 2021 steeds duurzamer in te kopen!

Een frisgroene blik

Doorontwikkelen op gebied van duurzaamheid is een doorgaand proces, waar constant nieuwe ideeën nodig zijn en nieuwe inzichten ontstaan. Daarom vinden wij het leuk om geregeld collega’s uit andere hoeken te laten meedenken én staan we open voor stagiaires die graag meedenken en helpen met de doorontwikkeling binnen ons concept. Er staat daarom een vacature open voor Stagiair Duty Management en Concept Ontwikkeling. Ons groene voornemen is een frisgroene blik te blijven houden.

Wat is uw groene voornemen? En heeft u een frisgroene blik voor Airport Hotel Rotterdam? Mail uw ideeën/voornemens naar marketing.locaties@regardz.nl en groen met ons mee!

Laat uw bericht achter, wij staan voor u klaar.