Woensdag Groendag Blog
Duurzaam Thuiswerken

Thuiswerken is voor velen dagelijkse realiteit. Het is dan ook best even wennen om in een goede werksfeer te komen. Duurzaam thuiswerken is hierin van groot belang. In deze Woensdag Groendag Blog geven wij, Team Airport, u tips & tricks om duurzaam te werk te gaan in de breedste zin van het begrip.

Duurzame planning

Neem bijvoorbeeld duurzaam omgaan met tijd en planning. De dag kan langer of juist korter lijken te duren, pauzes vinden misschien op een ander moment plaats en er is wellicht minder controle of hulp bij het nakomen van deadlines. Wat kan helpen bij een duurzame planning?

Schrijven helpt ontzettend bij het visualiseren van de dag. Dit kan met of zonder tijden, voor de dag, week of zelfs de maand. Voor iedereen is het verschillend wat fijn werkt en is afhankelijk van de functie en branche. Neem hierbij een marge van bijvoorbeeld een kwartier of een half uur om uit te lopen en zie het als een hulpstuk.

Waar normaal de werkdagen een bepaalde structuur gewend zijn, is dit misschien een uitgelezen kans om eens iets anders te proberen. Afwisseling zou wel eens kunnen helpen bij focus, nieuwe inzichten en een frisse blik.

Even een broodje achter de laptop sluipt er gauw bij in. Maar even de benen strekken helpt om een frisse blik te krijgen. Zo kan zelfs een toiletbezoek boven helpen, door even de trap op en af te lopen indien die thuis aanwezig is. Ga vooral ook even op een andere plek en indien mogelijk in een andere ruimte lunchen.

Duurzame acties

Tijdens de werkdag zijn er talloze kleine acties die bijdragen aan een duurzame toekomst. Vind u het leuk om hier iets meer over te weten of te kijken wat u thuis kunt doen? Team Airport zet alle adviezen en tips op een rijtje:

Tapwater is ontzettend schoon in Nederland! Daarnaast scheelt het plastic, CO2 uitstoot en transport kosten wanneer men hier op grote schaal voor kiest.

Vegetarisch, veganistisch en biologisch eten heeft veel invloed op de voedselindustrie en het milieu. Kijk bij het doen van de boodschappen eens naar keurmerken, labels en het materiaal en formaat van de verpakkingen.

Om papier te besparen is het goed om na te gaan of het nodig is om te printen en indien dat zo is, kritisch te kijken wat er geprint moet worden en of het bijvoorbeeld dubbelzijdig kan. Wat voor ons ook een eye-opener is geweest, is dat iedere verzonden e-mail en klik op internet ook van invloed is op het CO2 verbruik!

Natuurlijk is het één makkelijker dan het ander en kosten sommige aanpassingen tijd. Echter is bewustwording de eerste stap en helpt het ons om na te denken over de toekomst en onze invulling daarvan. Iedere stap is er een en samen maken we het verschil!

Duurzame relaties

Duurzame relaties staan bij Airport Hotel Rotterdam hoog in het vaandel. Zeker in tijden van thuisisolatie is het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Wat zijn manieren om duurzaam contact te houden?

Om elkaar even te spreken kan het handig zijn om dit af te spreken, zeker wanneer iets overleg vereist of bij een vraag. Het is makkelijk om te skypen of mailen, maar een telefoontje kan op een dag alleen werken best prettig zijn, al gaat het puur over een opdracht of taak.

Sterker nog, die collega die normaal bij de koffieautomaat het weekend samen doorneemt of goed advies heeft over bepaalde processen zou een positieve draai aan de dag kunnen geven! Drink digitaal samen een kop koffie om de dag op te starten of sluit samen de vrijdagmiddag af met een digitale borrel, even de week doornemen is heel goed om de werkweek af te sluiten.

Collega’s die niet zo veel van zich laten horen zouden best eens blij verrast kunnen worden van een spontaan berichtje of belletje, even een blijk van waardering, al is het met een GIF-je op WhatsApp of een leuke quote onderaan een e-mail. Of denk eens out-of-the-box en stuur een kaartje voor op het thuiswerkbureau! Tip: wist-u-dat Hartig.nl speciaal aanbod heeft voor de thuiswerker? Verras het team thuis met een heerlijke broodjeslunch!

Tot zover de duurzame thuiswerktips in deze editie van de wekelijkse Woensdag Groendag Blog. Wij zijn benieuwd welke tips u gaat gebruiken of welke tips u wellicht voor ons heeft! Laat gerust via het formulier hieronder een berichtje achter. Leuk dat u hebt meegelezen en tot volgende week!

Wist-u-dat u bij het Airport Hotel Rotterdam voor 40 euro een dag rustig kunt flexwerken in een eigen ruimte? Bekijk onze kantoor kamer voor een verantwoord overleg.

Laat uw bericht achter, wij staan voor u klaar.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? *