Blog – Rotterdam Kidsproof

Ons hotel is heerlijk rustig gelegen en een perfect vakantieadres voor het hele gezin. Zijn er in onze omgeving leuke familie activiteiten? Jazeker, Rotterdam is super kidsproof! Sabina, service medewerker groepsreserveringen, is een rasechte Rotterdammert en deelt als local de leukste familie tips met jullie!

Afgelopen zondag ben ik de hele dag met mijn gezin in het Kralingse bos geweest. Dat is echt het Central Park van Europa! Over de steigers loop je zo langs de prachtige skyline van Rotterdam. Je kan er klimmen in het klimbos of het water op om te suppen of kanoën. TIP ✈ neem een picknickmand en een kleedje mee en plof neer op het strandje. De kids kunnen lekker het water in en van de glijbaan glijden. ‘s Avonds hip uit eten kan bij de Tuin of bij Lake house daar zit echt de Rotterdam Chique! Als je het bos uit gaat en richting de Kortekade loopt kun je met kids ook een heerlijk pizzaatje scoren bij Vicini.

Deze zomer heb ik ook een heel leuk dagje Plaswijckpark gepland! Het is een speeltuin, buitenbad én dierenpark in één. De waterfietsen in de vorm van zwanen zijn voor mij een echt jeugdsentiment. Ook bij slecht weer is er binnen genoeg te doen. Je kan skelteren of met het treintje door het park, lekker zwemmen, klimmen en spelen. Na een dagje Plaswijckpark slapen ze heerlijk en kunnen pa en ma nog even een drankje doen op ons terras met zonsondergang!

Professor Plons neemt je mee op avontuur in het Maritiem museum. Een leuk en interactief museum voor de kids met leuke speelhoeken en kunst met een grote K. Daarna met de watertaxi door naar de kop van Zuid waar een hele ruime keuze aan restaurantjes is en waar een bezoek het iconische hotel New York niet mag ontbreken! Uiteraard is een vereiste een tussenstop voor een selfie op de brug der bruggen: de Erasmusbrug.

TIP ✈ Bekijk ons Watertaxi Arrangement

Miniworld is Rotterdam en meer in het klein en blijft bij ons een jaarlijks terugkerend uitje, zo leuk. De modeltreinen collectie is afkomstig van een bekende Rotterdammert. Loop dan ook langs het futuristische Centraal voor wat mooie insta plaatjes en zo verder naar de Hofpleinfontein. In het oude Shell gebouw kan je bij, hoe toepasselijk, Fontein op het dakterras zitten.

Rotterdam vanuit de Euromast geeft echt het wauw effect. Recent hebben zij een 1,5 meter speurtocht toegevoegd met een 1,5 meter lange euromast voor de kids! Daarna in het ‘Park bij de Euromast’ wandelen en mijn favoriet voor een kopje koffie met lekkers is in de leuke gestreepte strandstoeltjes bij Parqiet.

TIP  Bekijk ons Euromast Arrangement

Shoppen & Cocktailbars zijn helaas niet zo kidsproof, maar mocht er een oppas zijn of je kids kunnen toch mee, ga dan naar de Meent of Pannenkoekstraat voor leuke hippe zaakjes. De kids maal je gauw blij met een bolletje ijs bij de IJssalon en met een bezoek aan de Kleine Kapitein, een superleuk boeken en speelgoed winkeltje bij de Markthal in de buurt. De Witte de With is een leuke Food straat met kids. Bij Bazar kun je voor weinig heerlijk Oosters eten of ga naar Gusto om een pizza te scoren. Supermercado heeft de beste Sangria en taco’s en er is een kinderhoekje. Ook voor een burgertje kun je bij Hamburg of Termarsch terecht of een luxe frietje met garnalencroquette bij Frietboutique.

Voor ieder wat wils en natuurlijk mogen we de kers op de Rotterdamse taart niet vergeten, want een dagje Blijdorp is ook echt heeeeeeel leuk!

TIP  Bekijk ons Blijdorp Arrangement

Laat uw bericht achter, wij staan voor u klaar.