Vacature – Stagiair Front Office

Zoek jij een uitdagende stageplek bij de Front Office, word je vrolijk van gastencontact en wil je samen met ons informele, groene team op enthousiaste wijze het verschil maken voor onze gasten? Zoek dan niet verder! Voor Best Western Plus Airport Hotel Rotterdam zijn wij per direct op zoek naar een flexibele Stagiair Front Office.

Direct solliciteren

Wat ga ik doen?

In de functie van Stagiair Front Office ben je (mede)verantwoordelijk voor het hartelijk ontvangen en in- en uitchecken van gasten, het geven van toeristische en algemene informatie en het verlenen van alleraardigste service tijdens het verblijf van de gasten in onze hotelkamers en zalen.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het gastvrij ontvangen en in- en uitchecken van gasten voor de hotelkamers en vergaderzalen;
 • Het verstrekken van informatie en verlenen van service aan onze gasten, waaronder het verzorgen van de wekservice en opvangen en doorgeven van boodschappen;
 • Het actief op zoek gaan naar feedback van gasten;
 • Het verzorgen van communicatie tussen de Front Office en andere afdelingen;
 • Aannemen en doorverbinden van telefoongesprekken met gasten of collega’s;
 • Verwerken van betalingen met behulp van een (geautomatiseerd) kassasysteem;
 • Opstellen, beantwoorden en verzenden van (standaard)brieven en e-mails;
 • Verzorgen van de uitgaande post (inpakken, frankeren e.d.);
 • Pakketten voor klanten innemen/afgeven bij ons DHL service punt.

Wie zijn wij?

Airport Hotel Rotterdam is een viersterren hotel met 99 kamers, 9 multifunctionele vergaderzalen en een restaurant met bar en een ruim en zonnig terras. Door de unieke ligging bij Rotterdam The Hague Airport is het hotel een populaire locatie voor de zakelijke reiziger. Maar ook voor de leisure gast is het hotel een fijne thuisbasis vanwege de verrassend groene omgeving en onze hartverwarmende hospitality. In totaal werken er ca. 35 collega’s bij het Airport Hotel Rotterdam, van alle leeftijdscategorieën en verdeeld over de afdelingen Front Office, Technische Dienst, Reserveringen, Bediening, Banqueting, Keuken en Algemene Dienst.

Daarnaast maakt Airport Hotel Rotterdam een groei door. Het volledige team is namelijk actief bezig het vergroenen van het hotel. Het doel? Gasten en klanten gelukkig maken met een eigentijds en natuurlijk hotelconcept. Middenin de natuur van Overschie en met alle ruimte om te kunnen onthaasten, ontmoeten en overnachten. Airport Hotel Rotterdam is al meer dan 30 jaar een vertrouwde omgeving voor duurzame relaties, de kern en start van de groene beweging. Het hotel is Green Key Goud gecertificeerd en biedt de mogelijkheid om klimaatneutraal te overnachten en bijeen te komen.

Wie ben jij?

Onze aardigste Stagiair Front Office is een no nonsens vrolijkerd. Een assertieve en extraverte persoonlijkheid met een sterke hang naar dienstverlening, ontzorgen en hartelijkheid. Daarnaast beschik je over een antenne voor het signaleren van (on)uitgesproken wensen en behoeftes. Jouw hart gaat sneller kloppen van elke tevreden glimlach en je herkent je in de woorden: representatief, flexibel, nauwkeurig en gastvrouw/-heer pur sang. De stage is op basis van 800 uur.

 • Je volgt een opleiding op MBO niveau, bij voorkeur hotelschool of een andere opleiding in die richting;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent enthousiast, leergierig en wordt blij van andere mensen blij maken;
 • Idealiter ben je in bezit van rijbewijs B (in verband met rijden met airport shuttle en begin tijden vroege dienst).

Wat bieden wij?

Binnen Airport Hotel Rotterdam behandelen wij jou niet als een stagiair, maar als een collega. De deur van iedereen staat te allen tijde open en is er een ongedwongen, informele sfeer. Daarbij zullen wij er alles aan doen om jou zoveel mogelijk te leren, zodat jij volledig voorbereid uit je stageperiode komt. En hopelijk leren wij ook van jou! Verder bieden we jou onder andere:

 • Een uitdagende, brede, maar bovenal leerzame stage;
 • Een gezellige en leuke werkplek met elke werkdag een heerlijke maaltijd;
 • Een gratis overnachting per jaar voor jezelf, alsmede de mogelijkheid tot kortingsvouchers voor je familie en/of vrienden, geldig in Berghotel Amersfoort of Airport Hotel Rotterdam;
 • Onderdeel van de interne Facebookgroep waar alle nieuwtjes, inspiraties, maar ook gênante momenten worden gedeeld.

Geïnteresseerd?

Voldoe jij aan bovenstaand profiel en krijg jij bij het lezen van deze vacature een glimlach op je gezicht? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie! Je sollicitatie kun je sturen naar Sabina Groenveld, via sabina.groenveld@airporthotelrotterdam.nl.

Ben je enthousiast geraakt over deze functie én onze organisatie, maar heb je nog vragen? Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met Sabina via bovenstaand e-mailadres of via telefoonnummer 010 – 462 55 66. Of kom een keer langs bij het Airport Hotel voor een bakkie, de deur staat altijd open!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.