Best Western Plus Airport Hotel Rotterdam start groene beweging:
Een vliegende start met Green Key Goud en een nieuwe website

Rotterdam, 8 oktober 2020

Tussen groen Overschie, bevindt zich het 4 sterren Best Western Plus Airport Hotel Rotterdam. Al 30 jaar is het hotel een ontmoetingsplek voor duurzame relaties en staat hartverwarmende hospitality hoog in het vaandel. De bijzondere ligging vroeg om een eigentijdse focus op duurzaamheid en vitaliteit, waardoor het team een groene beweging startte. Met het behalen van Green Key Goud en lanceren van een nieuwe groene website zet het hotel de eerste stappen naar een groene toekomst.

“Ons doel is om een groene en duurzame locatie te worden, middenin de natuur en met alle ruimte om te kunnen onthaasten”, aldus José Del Olmo Directeur & Gastgever van Best Western Plus Airport Hotel Rotterdam. Naast een fysieke transformatie, vraagt dit ook om het opbouwen van duurzame relaties, waarbij de start ligt bij het eigen team. “Waar mensen aandacht voor elkaar hebben is ruimte voor groei, zoals de natuur dat heeft bedoelt. Ons hotel heeft een hecht team met een passie voor hun omgeving. Het is hun doel om iedere dag zichzelf en de ander bewust te maken van onze impact op het milieu. Zo draagt het team kleding van circulair materiaal, voorkomen zij voedsel- en waterverspilling en werken zij papierloos waar mogelijk”, aldus een trotse directeur. Het laatstgenoemde aspect wordt voor het grootste gedeelte opgevangen door het digitaliseren van veel processen binnen de nieuwe website. “Het nieuwe thema geeft ruimte om mee te groeien met onze vergroening en is vanwege de gebruiksvriendelijkheid de ideale basis om te helpen bij het consuminderen van papier. Als voorbeeld hebben we direct onze gasten informatiemap op de hotelkamers gedigitaliseerd en is alle informatie op de website beschikbaar in meerdere talen. Daarnaast biedt de nieuwe website de mogelijkheid om in de toekomst acties op te starten waaronder crowdfunding en een ‘groen met ons mee’ platform.

Green Key: de sleutel naar een duurzamere wereld
Al langere tijd is Airport Hotel Rotterdam vanuit haar nieuwe focus bezig om duurzaamheid door de gehele locatie toe te passen. De bevestiging kwam op dinsdag 6 oktober toen het team te horen kreeg dat het Green Key Goud certificaat is behaald. Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. “Het realiseren van een duurzame locatie vraagt logischerwijs om de nodige aanpassingen. Binnen ons hotel stonden de afgelopen maanden diverse maatregelen centraal zoals duurzame afvalstromen, waterbesparing in de hotelkamers, werken met uitsluitend groene schoonmaakmiddelen, transitie naar alleen gebruik van ledverlichting en veel meer biologische producten en vegetarische gerechten op de menukaart en buffetten. Daarnaast zijn wij recentelijk een onderzoek gestart om de energie footprint tot 0 te kunnen reduceren. Zo zetten wij stap voor stap onze route uit naar een groene hoopvolle toekomst, aldus José Del Olmo.

Noot voor de redactie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
José Del Olmo, Directeur van Best Western Plus Airport Hotel Rotterdam per e-mail Jose.DelOlmo@OneMeeting.com of telefonisch op 06 – 52 52 74 57.

Contact