Klimaatneutraal vergaderen

Uw zakelijke bijeenkomsten voortaan klimaatneutraal? Dat kan bij Airport Hotel Rotterdam! Per arrangement is in samenwerking met Groenbalans de CO2-uitstoot berekend. Voor een kleine bijdrage kunt u de uitstoot van uw bijeenkomst vrijwillig compenseren door te investeren in het Gold Standard CO2- compensatieproject ‘Cleaner Cook Stoves’ in Rwanda. Bij Airport Hotel Rotterdam vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan een betere en schonere wereld. Vindt u dat ook?

Cleaner Cook Stoves in Ghana

In Rwanda neemt brandhout tenminste 86% van het totale energieverbruik voor zijn rekening. Voor maar liefst 98% van de lokale huishoudens is dit de voornaamste brandstof om te koken. De distributie van efficiënte kookpotten reduceert de hoeveelheid hout die zij hiervoor gebruiken. Dit leidt tot minder rook, minder luchtvervuiling en minder CO2-uitstoot. De plattelandsbevolking in Rwanda gebruikt voor een groot deel sprokkelhout en houtskool als brandstof om te koken. Er wordt vooral gekookt op traditionele wijze, op vuur en met ouderwetse kookpotten. Deze efficiënte kookpotten zorgen voor een significante afname van de verbranding van hout. Minder hout betekent minder rookontwikkeling, minder lokale ontbossing en minder CO2-uitstoot. En daarmee een gezondere leefomgeving voor vooral vrouwen en kinderen.

Hoe werkt het?
Uw bijeenkomst in 5 stappen klimaatneutraal

1. Elke vergadering veroorzaakt CO2-uitstoot
2. Tijdens uw aanvraag geeft u aan graag een klimaatneutrale bijeenkomst te willen houden
3. Per arrangement betaalt u hiervoor een kleine bijdrage
4. Deze bijdrage wordt volledig geïnvesteerd in een duurzaam energieproject, die de CO2-uitstoot van uw arrangement volledig compenseert
5. Uw bijeenkomst is 100% klimaatneutraal!

Boek hier uw vergadering

Kunnen wij u ergens mee helpen? Laat het ons weten, wij staan voor u klaar.

[contact-form-7 id=”8″ /]