Welkom thuis in ons

groene stukje Rotterdam

Airport Hotel Rotterdam is een ‘natuurlijk’ hotel in het groene Overschie. Wij vinden het belangrijk dat écht iedereen zichzelf kan zijn, zoals dat van nature aanvoelt. Om dit gevoel te waarborgen zijn wij met trots aangesloten bij het Kindest Together cultuurprogramma. Onze cultuur is de verbindende factor tussen iedere gast, medewerker en stakeholder.

In 2020 heeft dit ertoe geleid dat onze organisatie is gecertificeerd als Great Place to Work, en zelfs direct in de Top 10 staat van Best Large Workplaces! →

Benieuwd wat onze cultuur uniek maakt, waar deze uit bestaat en voor ons betekent? Op deze pagina vertellen wij over de 7 stappen naar gastvrijheid, delen wij de missie, visie en het doel en vertellen wij over de ‘rituelen’ waarmee we de bedrijfscultuur borgen.

Meer over onze cultuur

Kindest Together Cultuur

Visie

De ontwikkeling van een servicecultuur is de belangrijkste voorwaarde om een succesvol, hartverwarmend bedrijf te worden dat de verwachtingen van haar klanten en gasten overtreft. Daar hoort een bedrijfscultuur bij die dezelfde warmte uitstraalt.

Missie

Wij willen hospitality nieuw elan geven en zien onszelf in een purpose-driven, digitale samenleving als zongever: zingeving met de warmte van de zon. Het gaat om de verbinding zoeken met de stakeholders, met als doel warme, duurzame relaties te bouwen.

Doel

Het bouwen aan en onderhouden van een servicecultuur heeft als doel teruglustige stakeholders: stakeholders die keer op keer graag terugkomen, waardoor warme, duurzame relaties ontstaan en zij ambassadeurs van de organisatie worden.

Ons hotel is verkozen tot één van de

Best Workplaces 2020

Onze organisatie heeft in 2020 voor het eerst meegedaan aan Great Place to Work en staat direct in de Top 10 Best Large Workplaces! We hebben de ambitie om het aardigste bedrijf van Nederland te worden, zijn en blijven.

In het Great Place to Work medewerkersonderzoek scoren we hoog op de onderlinge verbondenheid en plezier. In de analyse van de organisatiecultuur laten we qua werkgeversbeleid hoge scores zien op thema’s als ‘Vieren’ en ‘Bedanken’, passend bij onze ambitie. Volgens Great Place to Work is onze gastvrijheid terug te zien in alle facetten van de organisatie.

Bekijk vacatures

De rituelen van

Kindest Together

De rituelen die onderdeel uitmaken van onze dagelijkse praktijk, zijn ‘Kindest Together Ritualz’ gedoopt. De Kindest Together Ritualz maken van een ogenschijnlijk ‘gewoon’ moment een bijzonder moment en zijn door onze eigen medewerkers op papier gezet.

Kindest Together Ritualz zijn er voor alle 7 soorten mensenwensen (Journeys). We zijn na de introductie van Kindest Together Ritualz in 2016 bewust gestart met het vastleggen en implementeren van rituelen uit de Medewerker Journey. Als medewerkers zelf op een warme manier onthaald worden en de warmte van de cultuur zelf ervaren, zullen zij ook eerder in staat zijn de cultuur te begrijpen, omarmen, verwarmen en uitdragen, zo is onze visie. Om medewerkers warm welkom te heten, ontvangen zij hun arbeidsovereenkomst in een envelop met strik en confetti, waarmee we symboliseren dat we het een feestje vinden dat zij voor ons hebben gekozen. We noemen dit het Confetti Moment. En zo zijn er in de Medewerker Journey nog zo’n 70 rituelen.

Laat uw bericht achter, wij staan voor u klaar.