Corona update

Beste gasten, klanten en bezoekers,

Het jaar 2020 heeft een bijzondere wending gekregen. Vanaf 9 maart tot heden houden wij u op de hoogte op deze pagina. Onder de laatst genoemde datum worden de huidige maatregelen beschreven tot nader order. Indien u vragen heeft over ons beleid en de getroffen maatregelen moedigen wij u aan om onze Hygienics pagina’s te bekijken. Indien u specifieke vragen heeft over uw reservering kunt u contact met ons opnemen. Wij danken u hartelijk voor uw begrip en medeleven en wensen u bovenal gezondheid toe in deze tijd.

Met hartelijke groet,

Team Airport Hotel Rotterdam

Hotel Hygienics
Meeting Hygienics

12-01-2021:

Vandaag vond de eerste persconferentie van het nieuwe jaar plaats. Hierin werd duidelijk dat de huidige lockdown en maatregelen met drie weken worden verlengd. Gelukkig mogen wij de deuren van ons hotel openhouden, maar de reeds geldende maatregelen zoals hieronder beschreven zijn van kracht tot ten minste 9 februari. Neemt u alstublieft een kijkje op onze bestelpagina om ons te blijven ondersteunen, of bestel een cadeaubon voor een later moment.

14-12-2020:

Vandaag sprak de minister-president ons land toe met de aankondiging van de tweede lockdown van 2020. Gelukkig mag Airport Hotel Rotterdam wederom geopend blijven, daarvoor zijn we erg dankbaar. Deze lockdown betekent concreet voor ons dat per dinsdag 15 december 2020 ons restaurant zal sluiten en helaas is ook roomservice tot ten minste 19 januari 2021 geen optie. Bijeenkomsten zijn verboden tenzij er een ontheffing of uitzondering van kracht is. Wij hopen op uw begrip en steun middels het aanschaffen van cadeaubonnen en het plaatsen van bestellingen in onze webshop. Samen staan we sterk ❤ Blijf sterk en blijf gezond, met veel liefs van Team Airport Hotel Rotterdam.

17-11-2020:

Tijdens de persconferentie van vandaag, 17 november, is medegedeeld dat de gedeeltelijke lockdown van kracht blijft, mogelijk tot halverwege januari.  Tegelijkertijd is de noodverordening weer van kracht zoals die was tot 5 november. Daarom is in ons hotel besloten dat gasten uit een bijeenkomst gebruik mogen maken van onze afhaalservice. Helaas is in deze maatregelen niet mogelijk om uw maaltijd of drankjes te serveren, dit mag wel voor hotelgasten. Wij danken u voor uw begrip en hopen natuurlijk snel weer veilig te mogen serveren in uw vergaderruimte en ons restaurant.

05-11-2020:

Wegens de aangescherpte maatregelen zijn wij genoodzaakt vanaf vandaag 5 november t/m woensdag 18 november geen catering meer te faciliteren voor dagbijeenkomsten binnen ons hotel. Wij vragen u vriendelijk uw eigen eten en drinken vanuit huis mee te nemen. Afgehaalde catering uit de omgeving mag u alleen buiten onze locatie nuttigen en is niet toegestaan in het hotel. U bent uiteraard nog steeds van harte welkom voor uw dagbijeenkomsten. Uitzondering hierop zijn meerdaagse bijeenkomsten met overnachting binnen ons hotel. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen via 010 – 462 55 66 of welkom@bestwesternrotterdam.nl.

23-10-2020:

Hotels mogen vanaf 20.00 uur geen alcohol meer schenken in hun bars en restaurants. Ook mag de drank dan niet meer worden geleverd via roomservice. Hotels mogen hun restaurant en bar wel openhouden, omdat het voor hotelgasten niet mogelijk is zelf in de kamer voor eten of drinken te zorgen.

13-10-2020:

Tijdens de persconferentie van 13 oktober is besloten dat hotels open mogen blijven en hotelgasten nog gebruik mogen maken van het restaurant. Echter is voor gasten die geen hotelkamer hebben geboekt vanaf 14 oktober ons restaurant en onze coffee corner gesloten voor ten minste 4 weken. Daarom zijn wij druk bezig met het ontwikkelen van onze bezorg- en afhaalservice en steunt u ons enorm in deze tijd door een cadeaubon aan te schaffen die u in de toekomst bij ons kunt inleveren. Samen staan we sterk 💚

28-09-2020:

Per dinsdag 29 september zullen de maatregelen worden aangescherpt. Dit betekent dat ook wij bij Airport Hotel Rotterdam de landelijke maatregelen dienen te volgen. Deze maatregelen zijn vanaf 29 september 18:00 uur van kracht. Uiteraard blijft gelden dat iedere medewerker, gast en bezoeker volledig klachtenvrij dient te zijn. Iedere gast die plaatsneemt op ons terras, in de lobby en het restaurant dient zich te registreren met naam en telefoonnummer. Reserveren voor lunch of diner is verplicht. De volgende maximum aantal gasten zijn door de overheid bepaald:

 • Restaurant 30 personen
 • In alle gevallen geldt de maximum van 4 personen per tafel
  Een groter gezelschap wordt over tafels verdeeld, óók bij reeds bestaande reserveringen
 • Per vergaderruimte 30 personen
  Uw bijeenkomst met meer personen verzorgen wij graag via een live-stream met onze Hybrid Meetings

Let op: bezoekers voor het restaurant of onze lobby mogen tot uiterlijk 21:00 uur arriveren en dienen uiterlijk om 22:00 uur het hotel te verlaten.

Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip.

30-07-2020:

Op een aantal drukke plekken in Rotterdam wordt het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht vanaf woensdag 5 augustus. Deze plicht wordt als pilot ingesteld door Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, aanvullend op de 1,5 meter regel. De pilot volgt op de conclusie van het RIVM dat het dragen van een mondkapje ertoe kan leiden dat mensen voorzichtiger worden en meer afstand houden tot elkaar.

De draagplicht geldt in de aangewezen gebieden voor iedereen vanaf dertien jaar en ouder, op straat en in winkels. Het betreft de winkelgebieden in het centrum van Rotterdam (oa Lijnbaan, Meent, Nieuwe Binnenwegplein en Coolsingel), de markten op het Visserijplein, Afrikaanderplein en de Binnenrotte alsmede de overdekte winkelcentra Alexandrium en Zuidplein. De maatregel geldt van 06.00 – 22.00 uur. Voor de markten geldt het enkel op marktdagen.

19-05-2020:

Hoera! Goed nieuws tijdens de persconferentie. “Ik wil benadrukken dat we de ruimte met elkaar hebben verdiend. Versoepeling van de maatregelen maakt het nog belangrijker dat we ons aan de regels houden.” – aldus Mark Rutte. Op 1 juni 2020 vanaf 12:00 uur openen wij onze restaurants en terrassen feestelijk met bubbels voor onze eerste 30 gasten. Ook kunnen bijeenkomsten tot 30 personen per 1 juni op 1,5 meter afstand plaatsvinden. Voor u bijeenkomsten boven de 30 personen hebben wij ook de oplossing! Kijk dan eens naar Hybrid Meetings. Voor informatie over onze huisgewoontes en protocollen verwijzen wij u graag door naar de Hotel Hygienics en Meeting Hygienics. Daar wordt beschreven wat u van ons kunt verwachten met betrekking tot veiligheid en hygiëne. Team Rotterdam Airport Hotel is ontzettend blij dat wij u weer mogen verwelkomen in onze groene oase!

06-05-2020:

Hoera! Goed nieuws tijdens de persconferentie van 6 mei 2020. Per 1 juni openen wij onze restaurants en terrassen voor iedereen die in goede gezondheid is. Onze Hotel Hygienics beschrijven hoe wij omgaan met de maatregelen. Indien u hier vragen over hebt kunt u contact met ons opnemen. Vraag dan naar een manager, die kan u van alle juiste informatie voorzien. www.airporthotelrotterdam.nl/hotel-hygienics/

01-05-2020:

Team Rotterdam Airport Hotel is blij te vermelden dat onze restaurant faciliteiten per 1 mei weer geopend mogen worden voor hotelgasten. Iedereen mag tijdens het verblijf de bestelde ontbijt, lunch en diner nuttigen in de Green Room, het restaurant of één van onze terrassen. Hierbij dragen wij samen met de gast zorg voor de 1,5 meter afstand norm en worden alle verdere maatregelen ook zorgvuldig nageleefd. Uiteraard blijft de kosteloze roomservice ook een optie. “De medewerkers gebruiken bij het bereiden en serveren van eten te allen tijde handschoenen. Het serveren gebeurt op afstand. De bestelling wordt op een tafel of kar neergezet, de medewerker neemt afstand en geeft u de ruimte om de bestelling van de tafel of kar te pakken. Zo vermijden we direct contact en kunt u onbezorgd genieten van uw gerecht.” – Directie Rotterdam Airport Hotel.

21-04-2020:

Het corona virus heeft een grote impact op ons land. Om de druk op de zorg draagbaar te houden heeft de overheid besloten de maatregelen door te trekken tot 20 mei. Verwacht en zeer begrijpelijk, maar toch erg onzeker. Wij missen u ontzettend en hebben alle tijd die over was benut om een plan op te stellen, voor wanneer wij onze restaurant- en vergaderdeuren weer mogen openen. Het plan genaamd Hotel Hygienics – 7 maatregelen voor een veilige en hygiënische omgeving. Wij hopen uw vertrouwen te hebben, dat wanneer Mark Rutte aankondigt dat wij weer open mogen gaan, ons hotel er klaar voor is. Bekijk het hier: www.airporthotelrotterdam.nl/hotel-hygienics/

31-03-2020:

Wij begrijpen dat er naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 31 maart veel vragen zijn over uw (toekomstige) reservering bij het Rotterdam Airport Hotel. Dit kan zowel gaan over het bijeenkomen van mensen in een besloten omgeving zoals vergaderingen, trainingen en congressen, maar ook uw weekend weg of uw huwelijksfeest. De Rijksoverheid communiceert dat voor evenementen met een vergunnings- of meldplicht geldt dat zij tot 1 juni zijn verboden. Alle niet vergunningplichtige bijeenkomsten (tot 30 personen) mogen plaatsvinden indien er 1,5 meter afstand tussen ieder persoon wordt bewaard en alle maatregelen veilig en nauwkeurig worden opgevolgd. Dit geldt ook voor overnachtingen. Onze brasserie blijft tot ten minste 28 april gesloten. Hierdoor kunnen wij tot die tijd enkel roomservice en thuisbezorging faciliteren. Voor de volledige uitleg vanuit de Rijksoverheid, klik op de knop.

Overzicht maatregelen

Wij volgen de informatie en richtlijnen vanuit de Rijksoverheid op de voet en informeren u verder na de volgende persconferentie

We wensen iedereen veel sterkte en gezondheid in deze onwerkelijke tijden.
Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen via 033-422 4222 of welkom@bestwesternrotterdam.nl

26-03-2020

Wij begrijpen dat er naar aanleiding van de persconferentie van maandag 23 maart veel onduidelijkheid heerst over het bijeenkomen van mensen in een besloten omgeving zoals vergaderingen, trainingen en congressen. De Rijksoverheid communiceert dat voor evenementen met een vergunnings- of meldplicht geldt dat zij tot 1 juni zijn verboden. Alle niet vergunningplichtige bijeenkomsten (ongeacht het aantal personen), dus ook de bijeenkomsten die plaatsvinden in Rotterdam Airport Hotel, zijn niet toegestaan tot 6 april. Deze maatregel zal op 31 maart worden heroverwogen. Zie voor de volledige uitleg vanuit de Rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/24/aanvullende-maatregelen-23-maart en lees voor de volledigheid ook de laatste regel onderaan het artikel. Vooralsnog hopen wij, uiteraard alleen onder de juiste (veilige) omstandigheden, dan ook vanaf maandag 6 april onze deuren weer te mogen openen en uw bijeenkomsten weer te mogen faciliteren. Wij volgen de informatie en richtlijnen vanuit de Rijksoverheid op de voet en informeren u na 31 maart. We wensen iedereen veel sterkte en gezondheid in deze onwerkelijke tijden. Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen via 010 – 462 55 66 of welkom@bestwesternrotterdam.nl

15-03-2020

Restaurant tijdelijk gesloten
Geachte gast – Helaas zijn wij genoodzaakt om ons restaurant tijdelijk te sluiten wegens de regeringsmaatregelen die wij vanaf 15 maart 2020 tot ten minste 20 mei 2020 zijn geacht te hanteren. Het hotel blijft geopend! Hotelgasten kunnen gebruik maken van ontbijt, lunch en diner. Wij bezorgen dit als kosteloze roomservice of de hotelgast mag plaatsnemen in onze Green Room, ons restaurant of één van onze terrassen, uiteraard de 1,5 meter regelgeving in acht nemende.

09-03-2020

Preventieve maatregelen

De volgende (desinfectie) middelen zijn op locatie in gebruik:

 • Desinfectiemiddel in openbare ruimtes zoals het restaurant, receptie en liftlanding;
 • Desinfectieflesje en tissue doos op de voorzitterstafel in alle meeting zalen;
 • Gebruik papieren servetten en lopers i.p.v. linnen;
 • Een infrarood- of oorthermometer met kapjes is aanwezig bij de receptie om bij twijfel over verhoging de temperatuur op te meter.

Extra maatregelen rondom schoonmaak worden getroffen:

 • Deurklinken worden dagelijks gedesinfecteerd door de housekeeping;
 • Extra schoonmaakrondes worden uitgevoerd in openbare toiletten en op openbare buffetten;
 • Vergader- en restauranttafels worden aan het eind van de bijeenkomst, ontbijt, lunch of diner goed afgenomen met een desinfectie spuit en papieren doek.

In verband met voedselveiligheid, worden onderstaande maatregelen getroffen:

 • Bij bereiding van voedsel wordt te allen tijde latex handschoenen gedragen en regelmatig vervangen;
 • Er wordt extra serveerbestek op de koffie/thee-, ontbijt-, lunch- en dinerbuffetten neergelegd en deze worden regelmatig vervangen;
 • Hele broden worden voorgesneden in de keuken en worden als plakken aangeboden op het buffet (voorzien van tang);

Om onze gasten te voorzien van informatie en tips rondom preventieve maatregelen, communiceren wij het volgende op locatie:

 • Middels onderstaande banner informeren wij gasten in de algemene ruimtes over preventieve maatregelen die zij kunnen volgen;
 • In onze toiletten vragen wij gasten om de deur te openen met behulp van een tissue, doekje of papiertje om fysiek contact met de deur te voorkomen.
 • In onze toiletten bij de wasbakken, geven wij onze gasten tips over het handen wassen.

Persoonlijke hygiëne medewerkers

Het invoeren en (controleren op) naleven van preventieve maatregelen is onze ondernemersverantwoordelijkheid. Bij verkoudheidsklachten, koorts en/of luchtwegklachten of terugkomst uit en risicogebied (China, Italië, Iran en Zuid-Korea), worden medewerkers verzocht om dit direct te melden bij hun locatiedirecteur, contact op te nemen met hun huisarts en om thuis te blijven.

De volgende persoonlijke hygiëne maatregelen gelden altijd voor alle medewerkers op onze locatie:

 • Was je handen regelmatig en zorgvuldig met zeep (minimaal 10 seconden onder de kraan);
 • Desinfecteer je handen na het wassen met desinfectiemiddel;
 • Raak je gezicht zo min mogelijk aan;
 • Hoest en/of nies in de binnenkant van je elleboog met je hoofd naar beneden (en dus niet in je handen);
 • Gebruik als je verkouden bent een papieren zakdoek en gooi deze weg in een afgesloten vuilnisbak en was vervolgens je handen;
 • Vermijd een handdruk of ander fysiek contact met gasten, klanten en collega’s;
 • Houd nagels kortgeknipt als je in de bediening of keuken werkt;
 • Doe iedere dag schone kleding aan.

Als u nog vragen of opmerkingen heeft, staan we altijd ter beschikking.

Coronavirus (COVID-19)

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO onderzoeken de Chinese autoriteiten het coronavirus. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. In Nederland werd op 27 februari de eerste patiënt met het virus gevonden. Ook in andere landen, binnen en buiten Europa, dook het virus eerder al op.

Berghotel Amersfoort heeft een Protocol Coronavirus opgesteld, waarmee we primair onze medewerkers inzicht willen geven en we er alles aan doen, middels preventieve hygiënemaatregelen op gebied van persoonlijike hygiëne(middelen), schoonmaak en voedselbereiding, om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. We zijn alert op actuele informatie vanuit het RIVM en GGD en passen hierop het Protocol Coronavirus continu aan. We betrekken onze gasten door de belangrijkste hygiënetips te communiceren via banners in de openbare ruimtes.