Duurzaam December

Het is december, de laatste weken van 2021 zijn een feit. In deze blog nemen wij u weer mee in onze groene missie, vandaag delen wij drie tips voor een duurzaam december!

Duurzame tip 1: voorkom voedselvoorspilling tijdens de feestdagen

December draait in ons land voor een groot deel om de feestdagen en dan met name Kerst. De dagen vragen om gezellige muziek, samen zijn én lekker eten. Misschien kookt u lekker zelf, of neemt iedereen iets mee of misschien bestelt u wel bij uw favoriete restaurant! Van ontbijt tot diner geniet men massaal van de lekkerste hapjes en drankjes. Om zo te genieten én genoeg eten in huis te hebben zijn deze drie tips top:

  • Bedenk van te voren recepten die voor het aantal personen gemaakt kunnen worden
  • Kies een aantal items die bewaard kunnen blijven, lekker voor de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw
  • Ga in plaats van ontbijt én lunch voor een kerstbrunch! Zo zijn er twee in plaats van drie grote maaltijden en blijft er meer ruimte over voor een dessert 😉

Duurzame december tip 2: verwarm eerst uzelf en dan het huis!

Na een korte wandeling in de gure kou willen we maar één ding: zo snel mogelijk opwarmen! Voor dat de verwarming hoger gaat zijn er veel manieren om warm te worden. Wist-u-dat: wanneer we zelf warm zijn, we beter voelen of het nodig is om de verwarming aan te zetten? Iedere graad lager op de verwarming zorgt voor een besparing van 6 à 7% in het gasverbruik! Met de volgende tips wordt het toch lekker warm:

  • Trek warme kleding zoals dikke sokken aan. Wist-u-dat… het hoofd, de handen en voeten de temperatuur van het lichaam regelen?
  • Sluit tussendeuren en doe bijvoorbeeld een gordijn dicht bij het trappengat of bij de voordeur. Zo ontsnapt er geen warmte.
  • Zet kaarsjes aan, die verwarmen op natuurlijke wijze de ruimte én laten we eerlijk zijn, het maakt de donkere dagen o zo gezellig!

Duurzame tip 3: geef voorkeur aan eerlijke producten

Deze tip is wellicht voor de hand liggend, maar zo belangrijk dat we het toch graag noemen. Eerlijke producten zijn eerlijk omdat ze lokaal, biologisch en fairtrade zijn. Wanneer uw eten uit de buurt komt is het vaak eerlijk gemaakt en komt er weinig transport bij kijken. Dat is lang niet altijd mogelijk, maar tegenwoordig bestaat voor bijna ieder product een fairtrade en/of biologisch alternatief. Dat herkent u aan de keurmerken op de verpakking. Dat geeft bovendien een extra voldaan en goed gevoel wanneer u aan tafel gaat met uw familie en vrienden

Kunnen wij u ergens mee helpen? Laat het ons weten, wij staan voor u klaar.

    Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?