Blog – 10 tips om thuis te werken

In deze zware tijd is het soms moeilijk om thuis te werken. Team Airport Hotel Rotterdam helpt je graag en zet de 10 beste tips om thuis te werken voor je op een rijtje!

Wist u dat wij een aantal van onze kamers aanbieden als Kantoor Kamer? Ideaal om een dag bij te werken voor dat grote project, om inspiratie op te doen of om gewoon even uit uw dagelijkse thuiskantoor te ontsnappen.

Boek uw kantoor kamer
Zet de wekker

Of men nu vanuit bed achter de laptop kan kruipen of wordt gewekt, toch is het belangrijk om een ‘normaal’ ochtendritueel te houden! Daarom zetten we de wekker net als altijd om te starten aan de dag. Routine is enorm belangrijk voor de productiviteit en energieniveau, dus probeer iedere werkdag rond dezelfde tijd uit bed te stappen.

Neem pauze

Plan aan het begin van de dag pauzes in en neem die echt. Waar men normaal een praatje maakt met een collega, of even koffie pakt, is het nu het moment om even in het zonnetje te gaan zitten of vijf minuten de ogen te sluiten. Eet de lunch niet het tussen het werken door op, maar geniet echt van het eten!

Goede werkplek

Richt een tafel in als werkplek. Het beste is natuurlijk een afgezonderde plek met een bureau, goede stoel en een computer of laptop. Maak afspraken met huisgenoten of familie zodat niemand elkaar stoort. Zorg dat er geen afleiding is door bijvoorbeeld een koptelefoon op te zetten of een deur te sluiten.

Frisse neus

Ga naar buiten! Begin jouw thuiswerkdag door een wandeling te maken. Of loop een blokje om na jouw welverdiende lunch. Haal een frisse neus en strek je benen! Beweging is harstikke gezond en iedereen heeft beweging nodig.

Ontdek de flow

Dit is een unieke kans om voor jezelf te ontdekken. Kijk welk werkritme het beste bij jou past. Verander je werktijden aan begin bijvoorbeeld eerder zodat je in de middag een frisse neus kan halen of neem tussen door een powernap of lees een boek.

Fris en verzorgd

Ook al zie je vandaag geen collega’s, klanten of gasten, ga toch lekker douchen, tanden poetsen en kleed je (deels) in werkkleding. Zo maak je onderscheid in het thuis zijn en thuis werken en voelt men zich over het algemeen prettiger.

Inkakmoment

Geef toe aan het inkakmoment, zoek een leuk filmpje op YouTube op of scroll even door Instagram. Na een paar minuten is het weer tijd om terug in de focus te gaan.

Maak plezier

Geniet van de voordelen van deze thuis werk situatie en maak er het beste van. Zoek elkaar op. Bel collega’s en vraag hoe het met hun gaat. Denk met elkaar mee over projecten, zodat de warme werksfeer voelbaar blijft.

Op de fiets

Om echt goed van start te gaan is een kwartiertje fietsen voor het brein de beste manier. Zo is het eerste beetje beweging al in the pocket én is er naar het werk gefietst.

First things first

Voor wie een ochtendmens is en dus het meest productief vóór de middag is: first things first! Gebruik de eerste werkuren om de belangrijkste taken af te vinken. Concentratie zakt gedurende de dag steeds meer weg. Daarom, bewaar het werk waar minder focus bij nodig is voor het laatst.

Laat uw bericht achter, wij staan voor u klaar.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? *